RIJEKA! Izbjeljivanje zubi uz čišćenje kamenca i pjeskarenje!

Društvene mreže prepune su blistavih osmjeha i fotografija zubi s plavim svjetlom. Iako izgleda zanimljivo, izbjeljivanje zubi plavim svjetlom ipak prepustite profesionalcima!


Ne propustite priliku! Ponuda istječe za

Dana
Sati
Minuta
Sekundi

Kategorije: Zdravlje


Društvene mreže prepune su blistavih osmjeha i fotografija zubi s plavim svjetlom. Iako izgleda zanimljivo, izbjeljivanje zubi plavim svjetlom ipak prepustite profesionalcima!

Zašto zubi ne ostaju bijeli?

Kako se površinski sloj odnosno caklina troši, tako dentin dolazi do izražaja i zubi poprimaju žutu boju. Osim dentina, za žutu boju zubi zaslužna je i dentalna fluoroza odnosno žute i smeđe pjege na zubima uzrokovana prevelikom količinom fluora. 

Jako obojena hrana također potamnjuje zube ostavljajući mrlje na caklini. Ako ne želite žute zube pokušajte izbjegavati tamne čajeve, kavu, crno vino, slatkiše, umake i sokove jarkih boja. Pušenje također veoma utječe na boju zubiju pa bi ga trebalo izbjegavati ako želite bijele zube. Nikotin iz cigareta nakuplja se na površini zuba što se s vremenom pretvara u smeđe mrlje.

U našoj ordinaciji zube izbjeljujemo Zoom metodom.

ZOOM lampom aktivira se djelovanje gela na bazi vodikova peroksida koji prodire u caklinu i mijenja pigment. Taj postupak nije bolan i traje do sat vremena a pruža dugotrajne rezultate koji ovise o stanju zubi koji se žele izbjeljivati i životnim navikama osobe.  

ZOOM metoda izbjeljivanja zubi
ZOOM metoda uključuje izbjeljivanje zuba pomoću gela na bazi vodikovog peroksida i halogenog “plavog” svjetla koji emitira ZOOM lampa po čemu je zahvat i dobio ime.  Sam zahvat je bezbolan i traje sat i 15 minuta. Prije izbjeljivanja stomatolog pregledava zube i ako je potrebno mehanički skida naslage kamenca s površine zuba. 

Nakon toga slijedi zaštita mekog tkiva (desni) posebnim premazom koji ne propušta plavo halogeno svjetlo. Sljedeći korak je nanošenje gela za izbjeljivanje na prednju stranu zuba i uključivanje ZOOM lampe. Bjelina postignuta tretmanom ovisi o boji i stanji zuba prije, a rezultat može trajati individualno do 6 mjeseci, ovisno o njezi zubi nakon tretmana.

Blistavo blijeli zubi!


Kontakt i lokacija

Ordinacija dentalne medicine Aleksandar Kovačević dr.med.dent., Trsat

aleksandar.kovacevic@yahoo.com

(098) 9707 058

Put Bože Felkera 15 a