Internistički pregled uz EKG i UZV abdomena!

Interna medicina grana je medicine koja se bavi otkrivanjem uzroka i liječenjem bolesti unutarnjih organa.


Odaberi opciju


Ne propustite priliku! Ponuda istječe za

Dana
Sati
Minuta
Sekundi

Kategorije: Zdravlje


Interna medicina grana je medicine koja se bavi otkrivanjem uzroka i liječenjem bolesti unutarnjih organa. Naziva se „kraljicom medicine“, jer je osnova brojnih subspecijalnosti, odnosno grana medicine uže specijaliziranih za pojedine organe ili organske sustave. Liječnici internisti educirani su za rad na prevenciji, dijagnostici, liječenju i praćenju odraslih bolesnika. 

Pregled interniste najopsežniji je klinički pregled pacijenta koji uključuje uzimanje detaljne anamneze, klinički pregled, mjerenje krvnog tlaka, pulsa, interpretaciju EKG-a, tumačenje radioloških, laboratorijskih i drugih pretraga, ovisno o potrebama i stanju pacijenta. Temeljem prikupljenih anamnestičkih podataka, kliničkim pregledom i tumačenjem učinjenih pretraga liječnik postavlja dijagnozu, daje preporuku i propisuje odgovarajuću terapiju, educira pacijenta i prema potrebi upućuje pacijenta na daljnju obradu.

Ultrazvuk abdomena vrlo lako otkriva i najmanje promjene koje odstupaju od normalnih. Njime se može lako otkriti ono što je inače teško vidljivo i opipljivo. UZV abdomena odnosi se na pregled slijedećih organa: jetru, žučni mjehur i vodove, gušteraču, bubrege (orijentacijski), slezenu, trbušnu aortu.

Ljubazno i stručno osoblje očekuje vas u Poliklinici Zagreb!


Kontakt i lokacija

Poliklinika Zagreb, Gajnice

tajnistvo@poliklinika-zagreb.hr

(01) 3832 353

Argentinska 2