Color doppler krvnih žila vrata - nalazi gotovi odmah!

Izbjegnite probleme koji nastaju zbog sužavanja krvnih žila i oslabljene cirkulacije u Poliklinici Stil Medical.


Ne propustite priliku! Ponuda istječe za

Dana
Sati
Minuta
Sekundi

Kategorije: Zdravlje


Color doppler vrhunska je dijagnostička metoda kojom se brzo i bezbolno detektiraju promjene na stijenkama vratnih krvnih žila te promjene u cirkulaciji!

Ovom metodom moguće je precizno procijeniti kvalitetu protoka i tako ustanoviti zadovoljavajuću ili oslabljenu cirkulaciju. Zašto je to važno? Zbog toga što promjene u cirkulaciji, koje mogu biti povezane s brojnim tegobama, poput glavobolje, vrtoglavice, šumova u ušima ili smetnjama vida, mogu dovesti do sužavanja žila zbog nakupljanja plaka, što u konačnici može uzokovati i moždani udar.

Zahvaljujući velikom broju informacija koje pruža i neinvazivnosti, ova metoda postala je nerazdvojni dio dijagnostike. Pregled može uputiti i na prisustvo plaka i suženje krvnih žila. Kao i sve žile u tijelu, i krvne žile vrata tijekom života stare - dolazi do zadebljanja njihovih stijenki, a razvojem i rastom plaka i do njihova suženja. Posljedično prestaje funkcija živčanih stanica koje ta žila opskrbljuje krvlju, hranjivim tvarima i kisikom, a stanje se naziva iskemijski moždani udar. Uz to što krvne žile stare, mogu biti zahvaćene upalom kada se također razvijaju promjene stijenki koje mogu rezultirati začepljenjem krvne žile i moždanim udarom.

Color doppler potpuno je bezopasna, bezbolna i neinvazivna metoda koja se može raditi neograničeni broj puta bez ikakvih neželjenih posljedica. Na osnovu nalaza color dopplera, pacijentima se vrlo brzo mogu odrediti različite terapijske procedure.

Obavite dužnost prema svom tijelu!


Kontakt i lokacija

Poliklinika Stil Medical, Središće

stilmedical@gmail.com

(01) 6636 818

Ede Murtića 2/1